Dæk og fælge der passer dig og din bil!

Sommerdæk

Sommerdæk er som navnet antyder til brug om sommeren. Typisk siger man at sommerdæk skal bruges når temperaturen er over 7 graders celsius. Så I Danmark er det ca. fra sidst i marts og frem til november - det kommer selvfølgelig altid an på hvordan vejret arter sig det aktuelle år. Der er dog ingen garanti for at man ikke køre galt bare fordi man har skiftet på det rette tidspunkt til sommerdæk. Det kan også være at producenten af netop de sommerdæk du køre på, kan klare lidt lavere temperaturer - så tjek altid med producenten/forhandleren.

Slidmønster på sommerdæk

Sommerdæk skal, ligesom vinterdæk, have minimum 1,6 mm slidmønster. Men det er en god ide at skifte inden det når så langt ned. Jo mindre slidmønster, jo større risiko for at bilen ikke står ordentlig fast i sving og ved opbremsning samt større risiko for akvaplaning.

Kan sommerdæk bruges året rundt?

Sommerdæk kan i princippet bruges året rundt, men det kommer meget an på dit kørselsbehov. Kan du lade bilen stå de dage hvor der er meget is og sne, så behøver du måske ikke at skifte til vinterdæk. Men har du et stort kørselsbehov (også om vinteren) og bor du fx på landet, er det en god ide at skifte fra sommerdæk til vinterdæk når vi nærmer os november.Det kan også være at sommerdæk ikke er sagen, men du i stedet kan bruge helårsdæk. Igen er det et spørgsmål om hvor meget du kører og hvor afhængig du er af at kunne køre ud. Bruger man helårsdæk er det ikke nødvendigt at skifte mellem sommer og vinterdæk. Men det er op til dig at vurdere hvilken type dæk du skal bruge. En rigtig god ide er at rådføre dig med dit lokale dækcenter eller mekaniker – de vil kunne hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.Tjek dine sommerdæk

Inden sommerdækkene sættes på bilen, så tjek hvordan den har det:
  • Er de mere end 5 år, så skift dem ud. Generelt bør dæk med 5 år på bagen bare skiftes ud.
  • Er dækkene slidt skævt? Er de de, så snak med et dækcenter eller en mekaniker så de kan justere det.
  • Er der nok mønster i dækkene - 1,6 mm er lovkrav, men det er smart at have mere end det, gerne mere end 3 mm.
  Dæk og fælge - mænd og dæk
Sitemap, copyright 2010, Om Daek-og-faelge.dk, Persondatapolitik