Dæk og fælge der passer dig og din bil!

Dæktyper

Der er flere forskellige dæktyper til biler og det gælder naturligvis om at vælge den rigtige dæktype til ens behov. I grove træk er der 3 dæktyper: Sommerdæk, Vinderdæk og Helårsdæk. Disse 3 dæktyper er listet længere nede.

Dæktyper afhænger selvfølgelig også af om man køre i en lille bil eller en står 4 hjulstrækker… eller i en traktor :-) Dækstørrelse, dæktryk osv. er afhængigt af dæktype, biltype mm. Det er derfor en god ide at læse om hvilke dæk der passer/anbefales specifikt til din bil - tjek manualen til bilen, internettet eller hos en forhandler.

Dæktype: Sommerdæk

Sommerdæk er beregnet til at køre med når temperaturen er 7 graders celcius eller over. Gummiet i sommerdæk holder sig blødt over den temperatur, men bliver hårdt når temeperaturen ryger under ca. 7 graders celcius. Af den grund er sommerdæk i Danmark beregnet til at køre på fra starten af april til midten af november. Det kommer selvfølgelig an på hvor sent vinteren er ovre og hvornår den stopper – men det er en god tommelfingerregel :-)
Mere om Sommerdæk...Dæktype: Vinterdæk

Beslutter man at man vil køre med vinterdæk vinteren over, skal man se på sit kørselsbehov. Skal man bruge bilen hver dag, har bilen meget brede dæk eller har den baghjulstræk, så er vinterdæk klart at foretrække. Har man derimod et lille kørselsbehov og mulighed for at lade bilen stå de dage der er sne/is, så kan man undvære vinterdækkene.
Mere om Vinterdæk...

Dæktype: Helårsdæk

Helårsdæk er efterhånden ved at være så gode at de rent faktisk kan erstatte viner/sommerdæk. Har man en mindre bil og kan man lade den stå i den allerværste sne/is, så er helårsdæk et godt alternativ til at skulle bøvle med at have både sommer og vinterdæk.
Mere om helårsdæk...Dækcenter
  Dæk og fælge - mænd og dæk
Sitemap, copyright 2010, Om Daek-og-faelge.dk, Persondatapolitik