Dæk og fælge der passer dig og din bil!

Dækstørrelse

Dækstørrelse er både diameter og bredde. Bredde dæk og stor invendig dækdiameter ser sejt ud, men det er værd at overveje om det giver de bedste køreegenskaber og den største køreglæde.

Dækstørrelse er en vigtig ting at forhold sig til når man skifter dæk. Dækstørrelse kan have stor betydning for fx bilens motorpræstation, brændstofforbrug, gearkasse og bremseevne. Det er derfor vigtigt ikke bare at skifte dæk – spørg enten en fagmand, lad en mekaniker skifte dækkene, gå til et dækcenter eller lav en ordentlig research på internettet. Dækstørrelse er ikke en ligegyldig ting.

Når man skifter bilens originalmonterede dæk, så skal man sørge for at den nye dækstørrelse er så tæt på den original dækstørrelse som muligt. Primært er det dækkenes bredde der er vigtigt at bibeholde. Det kan godt være et par brede lavprofildæk ser godt ud, men de kan give en hårdere affjedring og fælgbredden kan forringe køre egenskaberne.Skifter man til en større dækstørrelse (bredere), så kan det resultere i en større dækrespons/styrerespons, da der er mere vejgreb. Det kan så også resultere i en mere ujævn kørsel, da ujævnheder i vejen lettere kan mærkes igennem hele bilen.

Hvad sker der når jeg ændre dækstørrelse?

Nedenstående tabel viser hvilke konsekvenser det kan have at skifte dækstørrelse på bilen. Konsekvenserne er selvfølgelig altid individual fra bil til bil og afhængig af præcis hvilke dek der kommer på. Men tabellen giver en god ide om hvad der kan ske når dækstørrelsen ændres.

 Øget indvendig diameterØget dækbreddeØget fælgbredde
Ser cool udJaJaJa
Reaktionsevne, styrerespons, præcisionØgesØgesØges
Greb på tørt underlagUændretØgesUændret
Greb på vådt underlagUændretUændretUændret
Mindre risiko for aquaplaningNedsættesNedsættesUændret
KomfortNedsættesNedsættesNedsættes
StøjØgesØgesØges
BrændstofforbrugUændretØgesØges
SlidUændretØgesUændret


  Dæk og fælge - mænd og dæk
Sitemap, copyright 2010, Om Daek-og-faelge.dk, Persondatapolitik